30/07/2012

odmevi 2011

Kaj so mediji poročali o obisku Nicka Vujicica v Sloveniji?

1.) RTV Slovenija – povezava do video posnetka
2.) RTS – povezava do video posnetka
3.) 24ur.com NOVICE –  povezava do video posnetka
4.) 24ur.com NOVICE – povezava do video posnetka
5.) DNEVNIK – povezava do spletne vsebine
6.) SIOL NOVICE – povezava do spletne vsebine
7.) eDNEVNIK –  povezava do spletne vsebine
8.) LOKALNO.SI – povezava do spletne vsebine
9.) RTV Slovenija – povezava do spletne vsebine
10.) Pedagoška fakulteta Ljubljana – povezava do spletne vsebine

PRVI DAN

Prihod Nicka v Slovenijo

Poln navdušenja in pričakovanja je Nick Vujicic srečno prispel v Slovenijo v nedeljo ob 23.00. Pozdravili so ga organizatorji prireditve, naslednje jutro pa je bilo zanj že delovno.
Najprej srečanje z znanimi slovenskimi športniki, potem tiskovna konferenca in klepet z novinarji. Večer je bil rezerviran za druženje in spoznavanje z organizatorji prireditve.
Na poti do srečanja sem razmišljala: »Kako bo to? Kaj moram narediti, da ne bo nerodno ali da se ne osmešim?« Na koncu pa je bilo tako preprosto. Nick je zelo pozoren do vsakega, ki se mu približa, in ga v tistem trenutku nagovori: »Hej, objemi me! Saj bi ti dal roko, pa je potna.« Sledi smeh. In v trenutku se ti zazdi, da si se z njim srečal že stokrat. Predstavi svojega pomočnika, ki na turneji skrbi zanj, in že je prostor za prvo vprašanje. Besede kar stečejo, prav tako njegovi odgovori, v katerih začutiš iskrenost, toplino in spoštovanje. Mislim si, kakšen človek!

Trenutno najbolj zaželen govorec na svetu s 40.000 povabili na razna srečanja se odzove našemu povabilu za Slovenijo. Kakšna sreča, kakšen blagoslov!

Slovenija, ali bomo znali to veliko priložnost izkoristiti?
Zapisal: Organizator dogodka

DRUGI DAN

NICK VUJICIC NAVDUŠIL NA PEDAGOŠKI FAKULTETI V LJUBLJANI IN PRVEM SREčANJU S PUBLIKO NA PTUJU

Nick Vujicic je v Sloveniji že drugi dan in v današnjem torku je imel zelo natrpan urnik začel je na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, dan pa je zaključil na Ptuju pred več kot 2200 glavo množico.

Svoj dan je Nick začel z dopoldanskim predavanjem na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, kjer so go poslušali tako dijaki, študenti, profesorji, ter povabljeni gostje. Mladim je skušal dati svoje sporočilo iz svojih izkušenj in upa, da je bil njegov namen dosežen, kar pričajo tudi zadovoljni slušatelji.

Po samem govoru se je Nick z ekipo odpravil proti najstarejšemu slovenskemu mestu, na Ptuj, kjer so ga takoj ob njegovem prihodu pričakali navdušeni meščani in najboljši boksar v Sloveniji Dejan Zavec. Nick in Dejan sta preživela skupaj kar nekaj časa, sam sta se družila na sproščenem kosilu v Hotelu Primus na Ptuju. Izmenjala sta svoje občutke ob srečanju in en drugemu predstavila svojo zgodbo življenja. Na samem zaključku pa sta se prijateljsko, na Nickovo željo, tudi »spopadla« v boksu.

Ob 19.uri pa je nastopil veliki trenutek, ko je Nick prvič javno govoril tudi zbrani publiki v Sloveniji. V dobrih dveh urah Nickovega nastopa so lahko ljudje uživali tudi ob zvokih več kot 100-člansekga zbora gospel glasbe pod vodstvom Katarine Bordner, ki je na koncu tudi sama zapela in Todda Hunnicutta. Ljudje so bili več kot navdušeni, z njim so se smejali, tudi potočili kakšno solzo in V športnem centru Campus na Ptuju ga je poslušalo več kot 2200 ljudi,vključno z županom mestne občine Ptuj gospodom dr. Štefanom čelanom na čelu. Župan Ptuja je Nicku v zahvalo podaril tudi darilo, sliko kurenta, ki je simbol mesta Ptuj in pa dobrodošlico, da so vrata mesta Ptuj za Nicka odprta kadarkoli. Na koncu prireditve pa je Nick izrazil željo, da želi objeti vse ljudi, ki so priklenjeni na invalidski voziček ali kako drugače hendikepirani.

Na koncu je vsem zbranim Nick povedal, da ni važno na kakšne ovire naletimo, ampak da se vse ovire da premostiti.

TRETJI DAN

NICK VUJICIC PREDAVAL NA SREDNJI TEHNIčNI ŠOLI V KOPRU IN V ŠPORTNI DVORANI BONIFIKA V KOPRU

Nick Vujicic je obalno turnejo začel na Srednji tehniški šoli v Kopru, dan pa je zaključil s svojim govorom v športni dvorani Bonifika , kjer ga je poslušalo več kot 2400 ljudi.

Nickov sredin urnik se je začel z jutranjim snemanjem intervjuja za rusko televizijo in za srečanje z organizatorji. V dopoldanskih urah pa ga je čakala pot na slovensko obalo, kjer je nagovoril dijake srednje tehniške šole Koper. Dijaki so bili nad njegovim predavanjem več kot navdušeni, saj se jih je njihova zgodba več kot dotaknila. Najbolj pa je Nick navdušil mlade dijakinje, ki so v Slovenijo prišle iz Albanije. In prav za njih si je Nick vzel še dodaten čas in skupaj so molili za njihovo zdravje in nadaljnje uspehe.
Nick si bo obisk srednje šole v Kopru prav gotovo dobro zapomnil, saj mu je šola v spomin podarila sliko same šole, da ga bo vedno spominjala na njegov obisk pri njih.

 Med odmorom, pred večernim govorom, pa je Nick izkoristil tudi za ogled slovenske obale in bil nad videnim zelo navdušen in dejal, da se bo v Slovenijo, predvsem pa na slovensko obalo zagotovo še vrnil. Saj ga je najbolj prevzel prav Koper, navdušen pa je bil tudi nad Portorožem in Piranom.

V večernih urah pa je Nick imel že svoje drugo predavanje pred širšo slovensko publiko-tokrat v športni dvorani Bonifika v Kopru. Nickova zgodba je navdušila več kot 2400 člansko množico ljudi, ki si je vzela čas in prišla poslušat govorca, ki je v zadnjih letih najbolj iskan govornik na svetu. Tudi tokrat je Nicku na odru delal družbo več kot 100 članski zbor gospel glasbe. V zboru pa je bilo mogoče opaziti tudi Faniko Križaj, ki se je lani udeležila šova Slovenija ima talent. Prav Nick je bil njena inspiracija za njeno okrevanje.

Nickova zgodba se je dotaknila Koprčank in Koprčanov, ki so po koncu edinstvenega dogodka domov odhajali več kot zadovoljni, nekateri pa so že napovedali da si bodo njegovo zgodbo prišli poslušat tudi v Ljubljano v dvorano Stožice v soboto. Nick je bil ob tem vidno ganjen in navdušen, da je v ljudeh prebudil njihov notranji glas.

Za konec je Nick vsem zbranim podaril tudi molitev in dal obiskovalcem vero in upanje, da nikoli v življenju ni tako težko, da se nebi mogli pobrati in iti naprej.

ČETRTI DAN

NICK VUJICIC NAVDUŠIL MARIBORČANE

Nick Vujiic je obiskal štajersko prestolnico Maribor in navdušil vse obiskovalce v dvorani Tabor. Dokazal pa je da obvlada tudi igranje nogometa.

Nick je eden izmed najbolj iskanih in zaželenih govorcev na vsem svetu. Njegovo sporočilo upanja je doseglo že na tisoče ljudi, eno srce za drugim. Rojen brez okončin in brez kakršnekoli medicinske razlage za svoje stanje, se je Nick odločil, da bo s svojim življenjem vplival na svet okoli sebe. Ko se srečate z njim, odpadejo vse ovire. Dovolite, da njegovo svojevrstno sporočilo nagovori tudi vas. In nekateri so to že dovolili.

Nick je v Sloveniji že četrti dan in kot sam priznava je že malce utrujen, a ne toliko da nebi izpolnil obljube ki jo je dal pred svojim prihodom v Slovenijo. Dejal je da če že pride želi delati s polno paro in kot se sam rad pošali »Delal bom tako dolgo, dokler mi roke ne odpadejo«.

 Nickom četrtkov dan se je začel s snemanjem oddaj na Televiziji Slovenija kjer je imel snemanje dveh oddaj (Obzorja duha in Polnočni klub). Nick se je na snemanju počutil odlično, kljub temu, da ga je spremljal velik glavobol in da je že kar močno utrujen, saj so za njim že trije naporni a hkrati prijetni dnevi.
Po snemanju, ki je trajalo kar dobre tri ure se je Nick pred odhodom v Maribor odpočil, da se lahko Mariborčanom predstavil v najboljši možni luči. Ob prihodu v Maribor in v dvorano Tabor so ga najprej čakale obveznosti z intervjuju potem pa si je vzel eno uro samo zase, da se je pripravil za nastop. Ob 19. uri pa se je začelo. Polna dvorana Tabor okoli 3400 ljudi je pozdravilo najprej 100-članski zbor gospel glasbe, po njihovem nastopu pa so obiskovalci lahko pozdravili Nicka Vujičiæa. Občinstvo ga je pozdravilo z zelo glasnim aplavzom. Nick jih je presenetil, da obvlada tudi igranje nogometa, sta se lahko prepričala tudi Matjaž Kek in član NK Maribor napadalec Maros Magno Morales Tavares, ki je z Nicom tudi malce zaigral (glavco). V dar pa je Nick prejel tudi unikatni dres NK Maribor. Nick je s prikazanim igranjem presenetil vse zbrane v dvorani in požel ogromen aplavz.

 

Dve urno druženje z Nicom Vujičicem se je kar prehitro končalo, a je Nick obljubil, da ga je Maribor tako navdušil, da se prav gotovo še vrne. Druženje v dvorani Tabor pa je Nick zaključil z molitvijo za vse zbrane, za mesto Maribor in za Slovenijo. 

PETI DAN

NICK VUJICIC OBISKAL KOČEVJE

Nick Vujicic s svojo zgodbo navdušil tudi Dolence v polni dvorani v Kočevju. Poslušalo ga je več kot 1700 ljudi.

Nickovo druženje s Slovenci se je nadaljevalo tudi peti dan njegovega obiska. V dopoldanskih urah je predaval izbranim menedžerjem na Gospodarski zbornici Slovenije. Predaval jim je predvsem kako biti dober podjetnik in da nikoli ne smeš obupati, tudi če ti v poslu kdaj spodleti se moreš samo pobrati, zbrati moč in iti dalje z dvignjeno glavo. Slušatelji na GZS so bili z njegovim pripovedovanjem in povedanim zelo navdušeni in ga na koncu nagradili z velikim aplavzom.

Nick si je po predavanju na GZS vzel čas za počitek, kajti zvečer ob 19. uri ga je čakalo že četrto predavanje pred veliko množico ljudi, ki si želi slišati njegovo zgodbo. Tokrat je bilo na vrsti Kočevje.
Nick je v Kočevju navdušil več kot 1700 zbranih v tamkajšnji športni dvorani. Med obiskovalci pa je bilo opaziti tudi župana Kočevja gospoda dr. Vladimirja Prebiliča, ki je z Nickom po prireditvi izmenjal nekaj besed in skupino romskih otrok, ki so Nicku ob koncu podarili tudi njihovo pismo, ki so ga izdelali posebej zanj. Nicka se je pismo zelo dotaknilo in je bil z darilom zelo zadovoljen. Obiskovalci so po sami prireditvi odhajali zelo zadovoljni, da so Nicka lahko videli v živo, nekateri pa so se z njim po prireditvi lahko tudi osebno spoznali in fotografirali. Nick jim je obljubil da se v Kočevje zagotovo še vrne, jim je pa povedal da bodo lahko njegovo zgodbo podrobno prebrali tudi v njegovi knjigi, ki bo v Sloveniji izšla v mesecu juliju.

V poznih večernih urah pa se je Nick odpravil k počitku, saj ga čaka še eno in tokrat zadnje predavanje v ljubljanskih Stožicah, kar pa se Nick zelo veseli in obljublja da bodo vsi ki bodo prišli več kot navdušeni.

ŠESTI DAN

NICK VUJICIC NAVDUŠIL V DVORANI STOŽICE

Nick Vujicic je s svojim pričevanjem in nastopom za konec slovenske turneje predaval in zaupal svojo življenjsko zgodbo še občinstvu v dvorani Stožice v Ljubljani, kjer ga je poslušalo več kot 7000 ljudi.

Nick je eden izmed najbolj iskanih in zaželenih govorcev na vsem svetu. Njegovo sporočilo upanja je doseglo že na tisoče ljudi, eno srce za drugim. Rojen brez okončin in brez kakršnekoli medicinske razlage za svoje stanje, se je Nick odločil, da bo s svojim življenjem vplival na svet okoli sebe. Ko se srečate z njim, odpadejo vse ovire. In te ovire so padle tudi v dvorani Stožice v Ljubljani.

Dvorana Stožice se je začela polniti dobro uro pred samim Nickovim nastopom, Nick pa se je v zakulisju pripravljal na še svoj zadnji veliki nastop pred slovensko publiko; pred več kot 7000 glavo množico željnih ljudi, da sliši njegovo zgodbo. Ob 19-ih se je vse skupaj začelo. Najprej z nastopom 160-članskega zbora gospel glasbe, v katerem so bili zbrani pevci iz večjih slovenskih zborov in posamezniki, ki so publiko dodobra zagreli. Po njihovem 20-minutnem odlično izpeljanem nastopu, pa je oder zasedel on – NICK VUJICIC. Publika zbrana v dvorani ga je pozdravila z velikim aplavzom. V dobri uri trajajočem pripovedovanju, ki jo je Nick zaupal množici, predstavil jim je svojo zgodbo od časa ko se je začel zavedati da ni »normalen otrok« od njegovih mladih dni, pa vse do danes. Marsikateri so spoznali, da ko padeš, da ni to čas da odnehaš, ampak je to čas, da se pobereš in greš naprej. To je tudi Nickovo sporočilo, ki ga je skušal dati ljudem. Celotna Nickova zgodba bo opisana tudi v Nickovi knjigi, ki bo v Sloveniji izšla v mesecu juliju.

Nick se je v svojem govoru spomnil tudi na očeta slovenskega naroda Primoža Trubarja, ki je napisal prvi slovenski knjigi Katekizem in Abecednik (l. 1550). Ob vprašanju koliko ljudi je prebralo to knjigo, je roko dvignilo od vseh zbranih samo nekaj. In Nick je še vprašal, če vemo Slovenci katere so bile prve zapisane slovenske besede? Odgovora ni poznal skoraj nihče. Prve zapisane slovenske besede so bile: »Vsem Slovencem milost, mir, usmiljenje in pravo spoznanje Boga po Jezusu Kristusu«

Po dobrih dveh urah prireditve je prišel tisti trenutek, ko se je moral Nick posloviti od slovenske publike. Najprej je sledila Nickova zahvala organizatorju; društvu Zaživi življenje, ki je organiziralo njegov obisk, s predsednikom društva Stevenom Telzerowom na čelu, prevajalki Barbari Telzerow, ki je prevajala na vseh dogodkih kjer se je Nick pojavil, 160-članskemu zboru gospel glasbe pod vodstvom Katarine Bordner (ki je na prireditvi tudi sama zapela), več kot 250 prostovoljcem, ki so volontersko pomagali pri projektu in vsem ljudem, ki so kakorkoli pomagali pri organizaciji projekta. Seveda so svojo zahvala Nicku Vujičiæu izrekli tudi organizatorji, da je obiskal Slovenijo in nagovoril ljudi v petih slovenskih krajih: Ptuju, Kopru, Mariboru, Kočevju in Ljubljani.

Na samem koncu, ki je bil za marsikoga v dvorani Stožice zelo čustven je Nick zagotovil, da je bil to res njegov prvi obisk v Sloveniji, a prav gotovo ne zadnji. In se že veseli svojega naslednjega obiska in kot je obljubil bo to zelo kmalu. Med Slovence se Nick vrača že meseca julija, takrat v obliki knjige, ki bo prišla na prodajne police, da si bo moč njegovo zgodbo tudi prebrati.

Da je NICK VUJICIC res ČLOVEK, KI PREMIKA MEJE, je dokazal s tem, da ga je v Sloveniji na njegovi turneji poslušalo več kot 18000 ljudi. Nick se je prav gotovo zapisal v slovenska srca.

Med odmorom, pred večernim govorom, pa je Nick izkoristil tudi za ogled slovenske obale in bil nad videnim zelo navdušen in dejal, da se bo v Slovenijo, predvsem pa na slovensko obalo zagotovo še vrnil. Saj ga je najbolj prevzel prav Koper, navdušen pa je bil tudi nad Portorožem in Piranom.

V večernih urah pa je Nick imel že svoje drugo predavanje pred širšo slovensko publiko-tokrat v športni dvorani Bonifika v Kopru. Nickova zgodba je navdušila več kot 2400 člansko množico ljudi, ki si je vzela čas in prišla poslušat govorca, ki je v zadnjih letih najbolj iskan govornik na svetu. Tudi tokrat je Nicku na odru delal družbo več kot 100 članski zbor gospel glasbe. V zboru pa je bilo mogoče opaziti tudi Faniko Križaj, ki se je lani udeležila šova Slovenija ima talent. Prav Nick je bil njena inspiracija za njeno okrevanje.

Nickova zgodba se je dotaknila Koprčank in Koprčanov, ki so po koncu edinstvenega dogodka domov odhajali več kot zadovoljni, nekateri pa so že napovedali da si bodo njegovo zgodbo prišli poslušat tudi v Ljubljano v dvorano Stožice v soboto. Nick je bil ob tem vidno ganjen in navdušen, da je v ljudeh prebudil njihov notranji glas.

Za konec je Nick vsem zbranim podaril tudi molitev in dal obiskovalcem vero in upanje, da nikoli v življenju ni tako težko, da se nebi mogli pobrati in iti naprej.

Zapisal: Grega Škoflek
Avtor slik je Johnny Stevens, Jr.